Ποιους συμφέρει να υποβάλουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ - Analysis Business Consulting | Επιδοτήσεις - Digital Marketing


Ποιους συμφέρει να υποβάλουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Ποιους συμφέρει να υποβάλουν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ - 4.6 out of 5 based on 11 votes

poious sumferei na upovaloun sta programmata tou espaΜετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με τα προγράμματα επιδοτήσεων, η ερώτηση που έχουμε δεχτεί τις περισσότερες φορές είναι: «Αξίζει να ασχοληθώ με αυτά;». Μια ερώτηση που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει όλος ο επιχειρηματικός κόσμος έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ.

Για ποιες επιχειρήσεις λοιπόν έχει νόημα η ενασχόλησή τους με τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με το πρόγραμμα αναβάθμισης υφιστάμενων επιχειρήσεων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020;

Σίγουρα γι αυτές που θέλουν να επενδύσουν. Όταν είναι δεδομένη η ανάγκη επέκτασης της δραστηριότητας τότε κάθε μορφή επιδότησης είναι μια έξτρα βοήθεια.

Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που οι μεγάλες επενδύσεις δεν είναι πρώτη προτεραιότητα;

Το πρόγραμμα αναβάθμισης υφιστάμενων επιχειρήσεων βοηθά επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο επιχειρηματικό στίβο προσφέροντας βοήθεια σε δεδομένες ανάγκες.

Κόστος προσωπικού, ανανέωση εξοπλισμού πληροφορικής και δαπάνες διαφήμισης είναι ένα μείγμα σχεδίου που δεν επηρεάζει τη ρευστότητά σας αλλά συνεισφέρει στην ανάπτυξή σας.

Γίνεται κάτι τέτοιο; Σαφώς και γίνεται! Το σημαντικότερο κομμάτι μιας επένδυσης είναι ο σχεδιασμός αυτής.

Ποια είναι λοιπόν η βάση στην οποία πρέπει να οργανωθεί το σχέδιο μιας επιχείρησης που δεν θέλει να κάνει μεγάλες επενδύσεις;

Η απάντηση είναι απλή. Στο σχέδιό θα πρέπει να περιλαμβάνονται δαπάνες που ούτως ή άλλως θα πραγματοποιούσε εντός της επόμενης διετίας για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσει τη ρευστότητά της χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά. 

Είναι δεδομένο πως μία μικρομεσαία επιχείρηση, εντός των επόμενων 30 μηνών (δεδομένου πως οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την προκήρυξη του προγράμματος – 11/2/2016), θα πραγματοποιήσει κάποιες ή και όλες από τις ακόλουθες δαπάνες, ώστε να καταφέρει να λειτουργήσει και να είναι το δυνατόν ανταγωνιστική:

  • Αναβάθμιση hardware (πχ αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών).
  • Κτιριακές εργασίες (πχ ελαιοχρωματισμοί, γυψοσανίδες, μικροεργασίες).
  • Κάλυψη κόστους προσωπικού που ήδη απασχολείται στην επιχείρηση.
  • Αγορά λογισμικού.
  • Σχεδιασμός – παραγωγή έντυπου πληροφορικού υλικού (κάρτες, φυλλάδια).
  • Διαφήμιση στο Google και σε social media (πχ Facebook).
  • Δημιουργία ή ανανέωση ιστοσελίδας.
  • Προμήθεια λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας ή αντικατάσταση των υφιστάμενων.

Αθροιστικά για μια διετία οι ανωτέρω δαπάνες μπορούν να αγγίζουν τα 50.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει πως η επιχείρηση για δαπάνες που ούτως ή άλλως πραγματοποιεί, θα έχει εισροή από το πρόγραμμα, τουλάχιστον 20.000 ευρώ. Τα κέρδη δηλαδή ενός ή και δύο ετών.

Στην Analysis Business Consulting διαθέτουμε συμβούλους με μεγάλη εμπειρία στην αγορά, που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε το κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες πρόγραμμα, δίχως να προβείτε σε περιττά έξοδα, καταφέρνοντας παράλληλα να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

1 1 1 1 1 Rating 4.64 (11 Votes)
0
0
0
s2sdefault

Περισσότερα από το Blog...
Αποστολή Μηνύματος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί.

Επικοινωνία

technopolis2

ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης   

Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολης -  Κτήριο Γ2  -  Γραφείο 2.3 

Τ.Κ.  55535 - Πυλαία - Θεσσαλονίκη  

Τηλ.  2310 365155 - 2310 365156 

Φαξ.  2310 365157 

e-mail. info [AT] analysisbc [DOT] gr

 

Connect With Us

Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και να βρείτε οδηγίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε την καταχώρηση της επιχείρησης στο Google Maps εδώ.