Έναρξη αξιολόγησης προγράμματος Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων - Analysis Business Consulting | Επιδοτήσεις - Digital Marketing


Έναρξη αξιολόγησης προγράμματος Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων

Έναρξη αξιολόγησης προγράμματος Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων - 4.5 out of 5 based on 11 votes

enarksi aksiologisis programmatos enisxysi tis aftoapasxolisis ptyxioyxonΟι υποβολές στο πρόγραμμα Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 10 Μαΐου και ξεκινούν άμεσα οι αξιολογήσεις των 16.193 κατατεθημένων προτάσεων.

Σε συνέχεια του άρθρου μας για τη διαφορά επιλέξιμης και χρηματοδοτούμενης πρότασης, σας παρουσιάζουμε τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την αξιολόγηση και έγκριση των επενδυτικών σχεδίων.

Η διαδικασία αξιολόγησης χωρίζεται σε δυο στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει τον έλεγχο των τυπικών κριτηρίων επιλεξιμότητας ενώ το δεύτερο τη συγκριτική βαθμολογία και την έκδοση των σχετικών πινάκων κατάταξης.

Στο πρώτο στάδιο οι αξιολογητές θα ελέγξουν, με βάση τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική αίτηση που κατατέθηκε στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, την ύπαρξη των κάτωθι τυπικών κριτηρίων:

  • Ο δυνητικός δικαιούχος είναι είτε άνεργος είτε αυτοαπασχολούμενος και διαθέτει πτυχίο σχετικό με το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο.
  • Το ατομικό εισόδημα του δικαιούχου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20.000 € ενώ το οικογενειακό τις 35.000 € (το φορολογικό έτος 2015).
  • Μη συμμετοχή σε δίκτυο πρακτόρευσης ή franchise.
  • Ο δυνητικός δικαιούχος δεν έχει πάρει καμία επιδότηση (ως φυσικό πρόσωπο ή εταίρος επιχείρησης) την τελευταία τετραετία.
  • Ο δυνητικός δικαιούχος δεν έχει μισθωτής εργασίας και δεν συμμετέχει σε άλλες επιχειρήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, ακολουθεί η αξιολόγηση των βαθμολογούμενων κριτηρίων* και προκύπτουν οι τελικοί πίνακες κατάταξης των επιχειρηματικών σχεδίων. Οι εντάξεις των επιχειρηματικών σχεδίων των δικαιούχων στη δράση πραγματοποιούνται με βάση τη σειρά κατάταξης και μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, ανά κατηγορία περιφέρειας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα εντάσσονται όλα τα επιχειρηματικά σχέδια που ισοβαθμούν.

 

Τα βαθμολογούμενα κριτήρια είναι τα εξής:

  • Ύψος ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος για τη χρήση (φορολογικό έτος) 2015.
  • Διάρκεια ανεργίας ή χρόνος έναρξης της επιχείρησης.
  • Σαφήνεια και πληρότητα του Επιχειρηματικού Σχεδίου.
  • Προβλέψεις Εσόδων - Εξόδων της επιχείρησης.
  • Σύνθεση εταιρικής ομάδας.

* Οι αξιολογήσεις των υποβαλλομένων επιχειρηματικών σχεδίων διενεργούνται από δύο (2) αξιολογητές, οι οποίοι επιλέγονται κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των μελών του σχετικού μητρώου αξιολογητών

 

Εγκεκριμένες Προτάσεις

Στην περίπτωση των ενταγμένων έργων, αποστέλλεται ηλεκτρονικά επιστολή (στο δηλωθέν e-mail), χωριστά στον κάθε δικαιούχο για το Τεχνικό Παράρτημα στο οποίο περιλαμβάνεται σαφής και αναλυτική περιγραφή του προς εκτέλεση έργου, το χρονοδιάγραμμα, ο συνολικός προϋπολογισμός του, οι πηγές και το ποσοστό χρηματοδότησης αυτού.

Με βάση τις ανακοινώσεις του σχετικού υπουργείου η διαδικασία ελέγχου του συγκεκριμένου προγράμματος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός δυο μηνών από την καταληκτική ημερομηνία των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων θα εκδοθεί σχετική απόφαση με βάση την οποία θα οριστεί ο χρόνος υποβολής και του φυσικού φακέλου (δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή) από τους δικαιούχους, ώστε να οριστικοποιηθεί η έγκριση και να ξεκινήσει επίσημα η υλοποίηση του έργου.

 

Απορριφθείσες Προτάσεις

Οι επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στη δράση ενημερώνονται από τον αρμόδιο φορέα εντός 10 ημερολογιακών ημερών από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Στην ενημέρωση θα περιλαμβάνεται και ο ακριβής λόγος απόρριψής τους.

1 1 1 1 1 Rating 4.45 (11 Votes)
0
0
0
s2sdefault

Περισσότερα από το Blog...
Αποστολή Μηνύματος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί.

Επικοινωνία

technopolis2

ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης   

Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολης -  Κτήριο Γ2  -  Γραφείο 2.3 

Τ.Κ.  55535 - Πυλαία - Θεσσαλονίκη  

Τηλ.  2310 365155 - 2310 365156 

Φαξ.  2310 365157 

e-mail. info [AT] analysisbc [DOT] gr

 

Connect With Us

Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και να βρείτε οδηγίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε την καταχώρηση της επιχείρησης στο Google Maps εδώ.