Η αναγκαιότητα των Social Media στις σύγχρονες επιχειρήσεις - Analysis Business Consulting | Επιδοτήσεις - Digital Marketing


Η αναγκαιότητα των Social Media στις σύγχρονες επιχειρήσεις

Η αναγκαιότητα των Social Media στις σύγχρονες επιχειρήσεις - 4.9 out of 5 based on 9 votes

business social mediaΟι εποχές αλλάζουν, από την ταμπέλα περάσαμε στην φωτεινή πινακίδα, από την αφίσα στη διαφήμιση και από την απλή ιστοσελίδα στα Social Media.

Οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις αφού τα άτομα συμμετέχουν ενεργά σε αυτές και η συμμετοχή τους αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, το marketing επιχειρήσεων εξελίσσεται και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να το ακολουθούμε.

Σύμφωνα μάλιστα με την Έρευνα Κοινωνικής Δικτύωσης 2013-2014, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν-ELTRUN, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι εμφανές το στάδιο ωριμότητας που βρίσκονται οι Έλληνες όσο αναφορά τα Social Media. Συγκεκριμένα, το πιο διαδεδομένο πλέον μέσο είναι το Youtube (93%), στη δεύτερη θέση έρχεται το Facebook (82%), στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το linkedin (61%), τα review pages (58%), τα blogs (49%) και το twitter (46%), ενώ παράλληλα αρχίζει και δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα κοινότητα χρηστών και για τα όχι τόσο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (instagram, foursquare, flickr και google plus).

Στοιχεία αν μη τι άλλο εντυπωσιακά. Ενώ βέβαια το Facebook, το Linked Ιn και το Twitter είναι ευρέως διαδεδομένα, ιδιαίτερα δυνατές κινήσεις σε θέματα marketing έκανε η Google μέσω της σύνδεσης του Google+ με το Gmail και το Youtube, ενώ στο Instagram κυριαρχεί το βίντεο και η φωτογραφία. Επιπρόσθετα ιδιαίτερα διαδεδομένα είναι στην χώρα μας τα… ckeckin! Αν η επιχείρηση σας απευθύνεται στο ευρύ κοινό τότε αναμφίβολα πρέπει να γίνεται μέλος του Foursquare, το δίκτυο που καθημερινά καταγράφονται περίπου μισό εκατομμύριο check in.

Τέλος, οι χρήστες των Social Media δηλώνουν τη ουσιαστική αξιοποίηση του διαδικτύου ως πηγή πληροφόρησης πριν την αγορά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Πιο συγκεκριμένα, 7 στους 10 χρήστες δηλώνουν ότι πρώτα ψάχνουν πληροφορίες στο διαδίκτυο για το προϊόν/υπηρεσία που επιθυμούν και στη συνέχεια πραγματοποιούν την αγορά σε φυσικά καταστήματα, ενώ 1 στους 2 ότι ψάχνουν πληροφορίες αλλά και πραγματοποιούν την αγορά ηλεκτρονικά.

Επικοινωνήστε σήμερα με την Analysis Business Consulting για να σχεδιάσουμε το δικό σας πακέτο Social Media Marketing και να επωφεληθείτε και εσείς από τα πλεονεκτήματα των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

1 1 1 1 1 Rating 4.89 (9 Votes)
0
0
0
s2sdefault

Περισσότερα από το Blog...
Αποστολή Μηνύματος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί.

Επικοινωνία

technopolis2

ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης   

Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολης -  Κτήριο Γ2  -  Γραφείο 2.3 

Τ.Κ.  55535 - Πυλαία - Θεσσαλονίκη  

Τηλ.  2310 365155 - 2310 365156 

Φαξ.  2310 365157 

e-mail. info [AT] analysisbc [DOT] gr

 

Connect With Us

Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και να βρείτε οδηγίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε την καταχώρηση της επιχείρησης στο Google Maps εδώ.