Από 1η Νοεμβρίου τα 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ - Analysis Business Consulting | Επιδοτήσεις - Digital Marketing


Από 1η Νοεμβρίου τα 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Από 1η Νοεμβρίου τα 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ - 4.9 out of 5 based on 9 votes

espa1420 logo rgbΜέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει η προδημοσίευση των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ενώ 1η Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι υποβολές, όπως δήλωσε ο υφυπουργός για το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. 

«Υπάρχει μία διαδικασία, η οποία ακολουθείται. Γίνεται η προδημοσίευση, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και η κανονική πρόσκληση για τα τέσσερα προγράμματα επιχειρηματικότητας, τα οποία θα ανακοινώσουμε τις προσεχείς ημέρες, θα γίνει την 1η Νοεμβρίου», το χαρακτηριστικό σχόλιο του.

Ο ίδιος τονίζει ότι από τον Αύγουστο το υπουργείο Οικονομίας είχε εκδώσει τις πρώτες προδημοσιεύσεις Αυτές θα επαναδημοσιευθούν εντός της εβδομάδας και το πιθανότερο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, στην οποία θα παρουσιάσει τα καινούργια προγράμματα».

Όπως εξηγεί ο υφυπουργός, η όποια καθυστέρηση στην εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 οφείλεται στις απαραίτητες διαδικασίες που έπρεπε να ολοκληρωθούν. «Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε παραμονή Χριστουγέννων του 2014, αλλά η ψήφισή του δεν συνοδεύτηκε από την ψήφιση της δευτερογενούς νομοθεσίας, η οποία απαιτείται για την εφαρμογή των προγραμμάτων. Υπήρχαν 33 διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις -ΚΥΑ-, οι οποίες έπρεπε να ψηφιστούν για να μπορέσει να εφαρμοστεί ο νόμος. Στη συνέχεια έπρεπε να συγκληθούν οι επιτροπές παρακολούθησης, οι οποίες αναλαμβάνουν την πρώτη εξειδίκευση των νέων προγραμμάτων και στη συνέχεια εκδίδονται οι προσκλήσεις. Οι επιτροπές παρακολούθησης συγκλήθηκαν στις αρχές καλοκαιριού και είναι πλέον έτοιμες να εκδώσουν τις σχετικές προσκλήσεις».

Μπορείτε να δείτε τα προγράμματα με βάση τις πρώτες ανακοινώσεις του υπουργείου:

   

  Επικοινωνήστε σήμερα με την Analysis Business Consulting για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει!

  1 1 1 1 1 Rating 4.89 (9 Votes)
  0
  0
  0
  s2sdefault

  Περισσότερα από το Blog...

  
  

  Αποστολή Μηνύματος

  Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί.

  Επικοινωνία

  technopolis2

  ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης   

  Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολης -  Κτήριο Γ2  -  Γραφείο 2.3 

  Τ.Κ.  55535 - Πυλαία - Θεσσαλονίκη  

  Τηλ.  2310 365155 - 2310 365156 

  Φαξ.  2310 365157 

  e-mail. info [AT] analysisbc [DOT] gr

   

  Connect With Us

  Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και να βρείτε οδηγίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε την καταχώρηση της επιχείρησης στο Google Maps εδώ.