Χρηματοδοτήσεις για Μεταποίηση, Εμπόριο, Εστίαση και κλάδο Εκπαίδευσης - Analysis Business Consulting | Επιδοτήσεις - Digital Marketing 


Χρηματοδοτήσεις για Μεταποίηση, Εμπόριο, Εστίαση και κλάδο Εκπαίδευσης

Χρηματοδοτήσεις για Μεταποίηση, Εμπόριο, Εστίαση και κλάδο Εκπαίδευσης - 5.0 out of 5 based on 1 vote

xrimatodotiseis gia metapoiisi emporio estiasi kai klado ekpaidefsisΞεκίνησε η διαδικασία σχεδιασμού αιτήσεων για τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης που ανακοινώθηκαν. Η έναρξη των αιτήσεων, σύμφωνα με την επίσημη προκήρυξη, είναι στις 20 Φεβρουαρίου 2019 και το ποσοστό επιδότησης των επιχειρήσεων δύναται να φτάσει μέχρι και το 65%.

Στα δύο νέα προγράμματα, υπό τον τίτλο Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο, Εστίαση, Εκπαίδευση μπορούν να ενταχθούν αρκετοί κλάδοι της οικονομίας, με απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • Την έναρξή τους πριν την 1/1/2016
  • Την ύπαρξη προσωπικού κατά το 2018

Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας

Μετά από πολλά χρόνια επιδότηση δίνεται σε δύο, αδικημένους κατά το παρελθόν, κλάδους. Αυτούς της εστίασης και του λιανικού εμπορίου. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις μαζί με εκείνον της εκπαίδευσης, συνθέτουν το κάδρο των δικαιούχων του προγράμματος Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας.

Οι επιχειρήσεις των τριών συγκεκριμένων κλάδων, μπορούν μέσα από το πρόγραμμα να χρηματοδοτήσουν εργασίες/δαπάνες όπως:

  • Βελτιώσεις των κτιριακών υποδομών τους, κυρίως σε θέματα περιβαλλοντικής πρακτικής, υγιεινής και ασφάλειας.
  • Αγορά νέου εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία τους.
  • Αγορά μεταφορικών μέσων.
  • Εκπόνηση ειδικών μελετών.

Παράλληλα χρηματοδότηση δίνεται για την, πάντοτε απαραίτητη, ψηφιακή προβολή αλλά και για το μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού. Ειδικά για το τελευταίο να σημειώσουμε πως χρηματοδοτείται όχι μόνο ο μισθός αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2016 και να είχαν το 2018, ανάλογα με το αντικείμενό τους, α) 1 άτομο προσωπικό για επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, β) 2 άτομα προσωπικό για επιχειρήσεις εστίασης και γ) 5 άτομα προσωπικό για επιχειρήσεις στον κλάδο της εκπαίδευσης.

Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας

Οι επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίου, μαζί με τις πάσης φύσεως μεταποιητικές επιχειρήσεις (Βιοτεχνίες, βιομηχανίες κτλ) είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα η χρηματοδότηση ξεκινά από το 50%, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι και στο 65%, ανάλογα με το αν η εκάστοτε επιχείρηση διαθέτει εξαγωγές.

Οι δαπάνες που μπορεί να επιδοτηθούν αφορούν κάθε εργαλείο παραγωγής, είτε αφορά εξοπλισμό, είτε λογισμικό, είτε οτιδήποτε άλλο βοηθά στον τρόπο λειτουργίας.

Παράλληλα επιδοτούνται οι επεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές, οι δαπάνες για τυχόν πιστοποιήσεις ή μελέτες, η ψηφιακή προβολή αλλά και το μισθολογικό κόστος του νέου προσωπικού.

Να σημειώσουμε πως στα δύο προγράμματα μπορούν να ενταχθούν και πολλές άλλες επιχειρήσεις, όπως ενδεικτικά:

Ιατρικός κλάδος, Υπηρεσίες αποθήκευσης, Εκδοτικές δραστηριότητες, Δικηγορικά Γραφεία, Ποτοποιία, Υπηρεσίες ευεξίας, Κομμωτήρια, Καθαριστήρια και πολλοί ακόμα.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2016 και να είχαν τουλάχιστον δυο άτομα προσωπικό το 2018.

Επικοινωνήστε σήμερα με ένα σύμβουλο της Analysis Business Consulting για περισσότερες πληροφορίες!

Τρόποι Επικοινωνίας:

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
0
0
0
s2sdefault

Περισσότερα από το Blog...
Αποστολή Μηνύματος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί.

Επικοινωνία

technopolis2

ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης   

Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολης -  Κτήριο Γ2  -  Γραφείο 2.3 

Τ.Κ.  55535 - Πυλαία - Θεσσαλονίκη  

Τηλ.  2310 365155 - 2310 365156 

Φαξ.  2310 365130 

e-mail. info [AT] analysisbc [DOT] gr

 

Connect With Us

Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και να βρείτε οδηγίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε την καταχώρηση της επιχείρησης στο Google Maps εδώ.