Πρόγραμμα Πτυχιούχων: Οι δυσκολίες στη διαχείριση - Analysis Business Consulting | Επιδοτήσεις - Digital Marketing


Πρόγραμμα Πτυχιούχων: Οι δυσκολίες στη διαχείριση

Πρόγραμμα Πτυχιούχων: Οι δυσκολίες στη διαχείριση - 5.0 out of 5 based on 1 vote

programma ptyxioyxon oi dyskolies sti diaxeirisiΑπό τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και το τέλος του 2017 ήταν ενεργό το πρόγραμμα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης των πτυχιούχων. Δεκάδες χιλιάδες οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν, με το ενδιαφέρον να είναι πραγματικά τεράστιο.

Αρκετές από αυτές βρίσκονται σε διαδικασίες πληρωμών, ελέγχου ή εγκρίσεων, με τα… πολλαπλά αποτελέσματα αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των δύο κύκλων της δράσης να έχουν φέρει ένα μπέρδεμα στους επενδυτές.

Για να αρχίσουμε να… ξετυλίγουμε το κουβάρι, να ξεκινήσουμε από τα απλά. Όλοι οι μεμονωμένοι δυνητικοί δικαιούχοι δικαιούνται μέγιστο 25.000 ευρώ ως επιδότηση για την εξάσκηση του επαγγέλματος πάνω στο οποίο έχουν πτυχίο. Οι διαφορές έχουν να κάνουνε με τους κύκλους υποβολής, ειδικά όταν ούτε τα αποτελέσματα αυτών είναι στην ίδια ημερομηνία.

Υπάρχουν δηλαδή σχέδια που έχουν εγκριθεί τον Οκτώβριο του 2017, υπάρχουν άλλα που εγκρίθηκαν λίγους μήνες μετά και άλλα που οι δικαιούχοι είναι στους πίνακες δυνητικών δικαιούχων μεν, αλλά δεν έχουν πάρει την οριστική έγκριση ακόμη.

Ο λόγος που έχει συμβεί όλο αυτό είναι πως το πρόγραμμα «έτρεξε» σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος ήταν ενεργός το 2016 και ο δεύτερος το 2017. Ο δεύτερος μάλιστα είχε τρεις διαφορετικές περιόδους υποβολής, ανάλογα με το δίμηνο που κατέθετε ο κάθε επενδυτής.

Πέρα όμως από τις χρονολογικές διαφορές στους κύκλους και τις περιόδους υποβολής, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στους οδηγούς του προγράμματος. Για παράδειγμα οι δικαιούχοι στον Α’ Κύκλο έχουν δικαίωμα να πληρωθούν για δαπάνες από τις 8 Μαρτίου 2016 (ή τη μέρα που έκαναν έναρξη αν είναι μεταγενέστερη) και μετά. Αντίθετα όσοι εγκριθούν στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να περιμένουν τις οριστικές εντάξεις για να θεωρηθούν επιλέξιμες οι δαπάνες τους.

Μια άλλη ουσιώδης διαφορά έχει να κάνει με τις παράλληλες δραστηριότητες, που δεν έγκειται ακριβώς πάνω στο πτυχίο του κάθε επιχειρηματία. Αυτές επιτρέπονται στον Α’ κύκλο, αλλά όχι στον Β’.

Πολλοί, επίσης, είναι οι περιορισμοί σε θέματα ενσήμων, υποκαταστημάτων αλλά και με την έδρα της κάθε επιχείρησης.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα που θα σας προκαλέσουν καθυστερήσεις ή, στη χειρότερη περίπτωση, θα φέρουν και απένταξη του έργου σας, είναι να εμπιστευτείτε έναν εξειδικευμένο σύμβουλο που θα μπορέσει να σας κατευθύνει σωστά. Το κόστος του συμβούλου, άλλωστε, είναι μέσα στις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος και επιδοτείται στο 100%.

Η εμπειρία μας στη διαχείριση επενδυτικών προγραμμάτων, καθιστά βέβαιη την ομαλή υλοποίηση του προγράμματός σας, μέχρι και την τελική εκταμίευση, αποφεύγοντας κρίσιμα λάθη που κοστίζουν χρόνο και χρήματα.

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
0
0
0
s2sdefault

Περισσότερα από το Blog...
Αποστολή Μηνύματος

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα που ακολουθεί.

Επικοινωνία

technopolis2

ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης   

Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολης -  Κτήριο Γ2  -  Γραφείο 2.3 

Τ.Κ.  55535 - Πυλαία - Θεσσαλονίκη  

Τηλ.  2310 365155 - 2310 365156 

Φαξ.  2310 365157 

e-mail. info [AT] analysisbc [DOT] gr

 

Connect With Us

Για να δείτε τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά και να βρείτε οδηγίες πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μας μπορείτε να επισκεφτείτε την καταχώρηση της επιχείρησης στο Google Maps εδώ.