Γιατί οι εταιρίες δυσκολεύονται να βρούνε το προσωπικό που θέλουνε

Γιατί οι εταιρίες δυσκολεύονται να βρούνε το προσωπικό που θέλουνε - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Γράφτηκε από την Analysis Business Consulting

giati oi etairies dyskoleyontai na vroyne to prosopiko pou thelouneΣτην Ελλάδα της τεράστιας ανεργίας φαντάζεται κάποιος πως για μια εταιρία είναι εύκολο να βρει το κατάλληλο γι αυτήν προσωπικό.

Το συμπέρασμα αυτό μοιάζει λανθασμένο, μιας και παρότι η προσφορά είναι όντως πολύ μεγάλη, η ζήτηση έχει συγκεκριμενοποιηθεί τόσο, που οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρούνε τον «ιδανικό» γι αυτές εργαζόμενο.

Αν σκεφτούμε πως οι περισσότερες θέσεις εργασίας απευθύνονται προς «νέους έως 35 ετών με προϋπηρεσία», τότε αντιλαμβανόμαστε πως το πεδίο αναζήτησης μικραίνει πολύ.

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με τρεις κατηγορίες:

Αφορμή για τη συγκεκριμένη ανάρτηση μου έδωσε η συζήτηση με εργοδότη και το παράπονό του πως στην αγγελία του ανταποκρίθηκαν μονάχα οι δύο από τις τρεις κατηγορίες.

Ο ίδιος (για λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν) ήθελε κάποιον από τη δεύτερη κατηγορία, αλλά τα βιογραφικά που έλαβε ήταν όλα είτε από άτομα που μόλις είχαν τελειώσει τη σχολή τους (ηλικιακό γκρουπ 22 με 25 ετών) είτε από ανθρώπους που είχαν ήδη εμπειρία πάνω στον κλάδο (ηλικιακό γκρουπ 30 με 35).

Μελετώντας τα τελευταία χρόνια την αγορά εργασίας, του απάντησα πως κάτι τέτοιο είναι λογικό. Οι νέοι που σήμερα βρίσκονται μεταξύ 26 και 29 ετών είναι αυτοί που ευκολότερα αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Όσοι είναι από 30 και πάνω έχουν προλάβει τα «καλά χρόνια», έχουν «χτίσει» ένα βιογραφικό και πορεύονται με αυτό.

Όσοι μόλις τελείωσαν τη σχολή τους έχουν την «φρεσκάδα», το πείσμα και τον ενθουσιασμό να το παλέψουν.

Το δυσκολότερο, σήμερα, είναι να βρεις κάποιον στα 26 με 27, που έχει καταφέρει να προσληφθεί εν μέσω κρίσης (δηλαδή τα τελευταία χρόνια), έχει κάνει το «αγροτικό» του και είναι έτοιμος για τον επόμενο Επαγγελματικό Σταθμό.

Αν και εσύ βρίσκεις δύσκολη την εύρεση του κατάλληλου εργαζόμενου για την επιχείρησή σου, έλα σήμερα σε επικοινωνία με το τμήμα Ανθρωπίνου δυναμικού της Analysis Business Consulting. 

1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
0
0
0
s2sdefault